Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Татари не приїдуть вирішувати конфлікт навколо "Укртатнафти"

Вівторок, 30 жовтня 2007, 13:29

Міністерство палива і енергетики заявляє про відмову татарстанських акціонерів компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) брати участь у засіданні спостережної ради компанії.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба міністерства.

"Татарстанські акціонери вважають, що спірне питання знаходиться поза компетенцією спостережної ради "Укртатнафти", - сказав представник прес-служби.

На засіданні з ініціативи відомства планувалося розглянути вирішення конфліктної ситуації навколо керівництва підприємства.

"Сьогодні очевидно, що вирішення цього питання переведене з переговорної в судову площину", - повідомили в прес-службі.

Як повідомлялось, раніше Мінпаливенерго запропонувало провести 31 жовтня засідання спостережної ради "Укртатнафти" з метою стабілізації ситуації на підприємстві.

29 серпня Апеляційний суд Сумської області своїм визначенням поновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".

19 жовтня він за допомогою співробітників приватної охоронної фірми "Бук" проникнув на підприємство й приступив до роботи.

МВС обвинуватило Овчаренка в рейдерському захопленні компанії.

Мінпаливенерго вважає Сергія Глушка (усуненого з посади у зв'язку з поновленням Овчаренка) єдиним легітимним головою правління компанії.

Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрувала 61,354% компанії "Укртатнафта".
Станом на початок 2007 року, 43,054% акцій компанії належали "Нафтогазу України", 28% акцій - Міністерству майна й земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнафта" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).

У жовтні 2006 року уряд Татарстану передав в довірче управління російської компанії "Татнафта" 28% акцій "Укртатнафти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...