Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не збирається переглядати питання російського флоту в Криму

Вівторок, 30 жовтня 2007, 13:48

Уряд Віктора Януковича не має наміру переглядати україно-російські угоди про базування на території України Чорноморського флоту РФ.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Кузьмук, коментуючи інформацію про те, що Кабмін нібито не зацікавлений у пролонгації перебування ЧФ РФ на території України після 2017 року, повідомляє Ліга.

"Позиція уряду України із цього питання незмінна, і вона полягає в безумовному виконанні змісту угод між Україною і Росією про перебування ЧФ РФ на території України", - підкреслив, зокрема, Кузьмук.

За його словами, Україна забезпечує виконання цих угод.

"І на сьогоднішній день іншої думки не існує", - сказав він, додавши, що термін дії таких угод - до 2017 року.

Як відомо, 11 жовтня Вищий господарський суд України прийняв рішення про те, що Міноборони Росії порушує чинні угоди щодо Чорноморського флоту і незаконно розпоряджається гідрографічними і навігаційними об'єктами в Криму.

МЗС України не виключає можливості звернення України в міжнародні організації для вирішення цього питання.

Питання, що стосуються перебування Чорноморського флоту РФ у Криму, регулюються угодою між Україною і Російською Федерацією про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, що ратифікований парламентами України і Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...