Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" починають давати задній хід від пакетного голосування

Вівторок, 30 жовтня 2007, 13:59

Кандидат у народні депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Микола Катеринчук вважає недоцільним пакетне голосування за першочергові законопроекти у Верховній Раді шостого cкликання.

Таку думку він висловив у вівторок на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

Ті, хто пропонував пакетне голосування, "просто не були знайомі з процедурою проходження законопроектів у парламенті", сказав Катеринчук.

За його словами, законодавством передбачено, що спочатку законопроекти мають бути розглянуті в комітетах Верховної Ради, а потім голосуватися. Катеринчук зазначив, що пакетне голосування законодавством не дозволяється.

На запитання журналістів, як реагують представники БЮТ на цю позицію представників "НУ-НС", Катеринчук нагадав, що нещодавно представник БЮТ Йосип Вінський на одному з телеканалів також заявив про неможливість пакетного голосування.

Катеринчук вважає, що політичні сили розуміють необхідність ухвалення законів згідно з законодавством України.

Він зауважив, що у першочерговому порядку у парламенті прийматимуться закони, що стосуються скасування депутатської недоторканності, реалізації соціальних ініціатив, зокрема, президента, внесення змін до закону про Кабінет міністрів.

Він вважає, що за ці законопроекти голосуватимуть не тільки представники коаліції, але й представники від опозиції.

Як відомо, 17 жовтня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що фракції майбутньої демократичної коаліції мають намір ухвалити 12 законопроектів в одному пакеті до обрання прем'єр-міністра та уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...