У Ющенка кажуть, що він позбавив Сацюка і Смешка звань не через отруєння

Вівторок, 30 жовтня 2007, 14:15

Позбавлення екс-заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка військового звання генерал-майора не пов’язане зі справою про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це на брифінгу у секретаріаті президента у вівторок заявив заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє УНІАН.

При цьому він наголосив, що свого часу це військове звання було присвоєне Сацюку "безпідставно", оскільки при присвоєнні чергових військових звань Сацюком були подані "неправдиві документи".

Водночас, колишній глава СБУ Ігор Смешко, за словами Пукшина, був позбавлений указом Ющенка дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посла у зв’язку з невідповідністю його колишньої посади цьому рангу.

Заступник голови секретаріату президента пояснив, що процедура одержання дипломатичних рангів регулюється законодавчими актами, згідно з яким на відповідних посадах присвоюється відповідний ранг.

Відповідність посад держслужбовців дипломатичним рангам визначається переліком, що затверджується президентом, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

За словами Пукшина, посада голови СБУ не належить до тих посад, яким може бути присвоєний ранг посла, відповідно, Смешку цей ранг був присвоєний безпідставно.

Як відомо, у понеділок, 29 жовтня Ющенко підписав укази, якими скасував укази свого попередника Леоніда Кучми про присвоєння полковнику Сацюку військового звання генерал-майора як виданого "безпідставно" і присвоєння Смешку рангу надзвичайного і повноважного посла.

Смешко очолював СБУ з вересня 2003 року по лютий 2005 року. Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ наприкінці квітня 2003 року і звільнений з цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка діоксином.

20 грудня 2006 року Ющенко заявив, що був отруєний на дачі Сацюка, де він вечеряв разом зі Смешком.

У свою чергу, Сацюк у квітні цього року подав цивільний позов проти Ющенка з вимогою спростувати інформацію про те, що отруєння нинішнього глави держави відбулося в нього на дачі.

У червні цього року Шевченківський районний суд міста Києва не задовольнив вищезгаданий позов Сацюка.

Розслідування по кримінальній справі про отруєння Ющенка під час президентської виборчої кампанії восени 2004 року досі не завершене.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування