Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" вимагають від Ющенка оцінити репресії Луценка

Вівторок, 30 жовтня 2007, 16:41

Партія регіонів звинувачує лідера блоку "НУ-НС" Юрія Луценка у незаконних переслідуваннях на посаді міністра внутрішніх справ, у фабрикації кримінальних справ та корупції.

Про це йдеться у заяві політради Партії регіонів, яка коментує прес-конференцію колишнього власника торгового центру "Білий лебідь" Бориса Пенчука, що раніше звинувачував "регіонала" Бориса Колеснікова у здирництві.

"Регіони" звинувачують Луценка у створенні та використанні "потужного механізму провокацій, з допомогою якого були піддані репресіям та політичним переслідуванням політики тодішньої опозиції, наші соратники та однодумці".

"Особливо цинічно спрацювала репресивна машина Луценка стосовно нашого колеги Бориса Вікторовича Колеснікова, який у 2005 році безневинно понад три місяці утримувався за ґратами за надуманими звинуваченнями", - зазначає Партія регіонів.

На її переконання, на прес-конференції Пенчука "стало наочно видно ті механізми шантажу, залякувань, примусу, до яких вдавався Юрій Луценко як тодішній міністр внутрішніх справ для того, щоб фабрикувати кримінальні справи проти опозиції".

"Пенчук публічно визнав, що Юрій Луценко змушував його свідчити проти Бориса Колеснікова, що з метою переслідування Колеснікова Луценко утримував сім'ю Пенчука і його самого під домашнім арештом, що на Пенчука чинилися тиск і залякування з боку працівників МВС", - заявляють у Партії регіонів.

"Таким чином хоч із запізненням більш, ніж на два роки, але все-таки суспільство довідалося правду про так звану чесність і безкомпромісність Юрія Луценка", - наголошується в заяві.

"Всі побачили, що задля власного іміджу борця з корупцією, який сумлінно будує собі цей політик, він не гребує навіть найбруднішими методами, компрометуючи тим самим саму ідею боротьби з корупцією", - додають "Регіони".

Партія регіонів засуджує "практику незаконних переслідувань, провокацій та брехні, які застосовує Юрій Луценко в своїй діяльності і якими він послуговувався в своїй роботі на посаді міністра внутрішніх справ".

Крім того, "Регіони" закликають президента зробити все для того, щоб подібні методи більше ніколи не застосовувалися правоохоронними органами щодо громадян України.

Екс-міністр Луценко "буде нести відповідальність перед законом за содіяне ним, за незаконні переслідування, за фабрикацію кримінальних справ проти невинних, за використання службового становища у власних корисливих цілях, за застосування принципу політичної доцільності в роботі правоохоронних органів".

Партія регіонів просить президента, уряд, Верховну Раду дати "належну оцінку цьому фактові, який ганьбить Україну і саму ідею демократизації в нашій країні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування