Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко обіцяє до Нового року придумати, як не принижувати Костенка й Тарасюка

Вівторок, 30 жовтня 2007, 17:03

Лідери НУНС сподіваються, що процес створення єдиної партії на базі блоку їм удасться завершити ще до кінця року.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб цей процес завершився до кінця року", - заявив В'ячеслав Кириленко на прес-конференції по завершенні політради блоку.

За словами Кириленка, усі 9 партій блоку є прихильниками об'єднання.

Водночас Юрій Луценко переконаний, що єдину партію потрібно формувати з нижніх рівнів усіх сил, що входять до блоку.

"Ця партія буде формуватися знизу, через волевиявлення партійних активістів і через зміни до законодавства, яке ми ухвалимо у Верховній Раді, і які дозволять партіям не тільки ліквідовуватися, але й об'єднуватися. Адже можливість такої елементарної процедури нинішнє законодавство не передбачає," - сказав він.

Крім того, за словами Луценка, блок вирішить, як уникнути "достатньо принизливої процедури ліквідації партій, яку не бажають проходити старі і досвідчені національно-демократичні партії"

"Бо це дійсно психологічно й морально важко", - додав він.

За законом, щоб утворити з кількох партії одну їм треба спочатку ліквідуватися, процедури їх об'єднання законом не передбачено

Зараз відповідні зміни до закону відпрацьовує робоча група. "Я сподіваюся, що після того, як ми створимо парламентську й виконавчу владу, ми ще до кінця цього року приймемо і закон і проведемо відповідні організаційні заходи для утворення такої партії", - заявив Луценко.

Ще один представник НУНС Борис Тарасюк повідомив, що єдина партія формуватиметься на основі національно-демократичної ідеології. За його словами, Народний рух і УНП раніше висловили свої побажання щодо принципів формування такої партії і тепер ці питання обговорюються в рамках робочої групи блоку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування