Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький прибере недобудову перед "Олімпійським" тільки за рахунок уряду

Вівторок, 30 жовтня 2007, 17:35

Мер Києва Леонід Черновецький вважає, що уряд повинен компенсувати збитки мерії за демонтаж недобудови біля Національного спорткомплексу "Олімпійський", якщо буде прийнято таке рішення.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Поки я не домовлюся з урядом, ми не можемо цього робити (демонтувати недобудову), тому що це близько 120 млн. дол. Це значить - на суму майже в 1 млрд. грн. я повинен буду зменшити соціальні виплати і т.д. Це значна сума", - сказав Черновецький.

При цьому він також підкреслив, що "відповідати повинен той, хто це зробив". Мер додав, що саме попередня влада Києва дала дозвіл на будівництво торгово-розважального центру на площі перед НСК "Олімпійський".

Черновецький повідомив, що у делегації УЄФА, що прибула напередодні в Київ, "висловлення були дуже оптимістичними".

"Київ їм дуже сподобався. Вони бачать, що Євро-2012 у Києві буде проведений "на ура". Ніяких зауважень з цього приводу я не чув", - відзначив мер.

При цьому він повідомив, що безпосередньо не брав участь у переговорах з делегацією УЄФА.

"Переговори безпосередньо з УЄФА вели члени моєї команди на рівні перших заступників. Я був присутній на вечері, що ми дали на їхню честь", - сказав Черновецький.

Як відомо, раніше голова УЄФА Мішель Платіні і комісар ФІФА Герхард Капл письмово сповістили Україну, що НСК "Олімпійський" за результатами інспекції фахівців ФІФА й УЄФА не зможе приймати футбольні матчі Євро-2012.

Вони пояснили це будівництвом поруч зі стадіоном торгово-розважального центру "Троїцький", оскільки він обмежує вдвічі місткість стадіону.

Будівництво ТРЦ "Троїцький" перед НСК "Олімпійський" у Києві веде ТОВ "Юджин".
Указом від 31 серпня 2007 року президент Віктор Ющенко заборонив будівництво на Троїцькій площі поблизу НСК "Олімпійський" у Києві.

НСК "Олімпійський" - один з основних спортивних майданчиків під час проведення в Києві фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування