Україна хоче зробити Румунію своїм адвокатом

Вівторок, 30 жовтня 2007, 20:23

Україна хотіла б бачити Румунію своїм адвокатом у питанні європейської і євроатлантичної інтеграції, заявив президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав у вівторок у ході зустрічі з членами фонду Титулеску, професорсько-викладацьким складом дипломатичної академії, представникам впливових неурядових організацій, що займаються проблематикою зовнішньої політики в Бухаресті.

"Ми хочемо бачити в Румунії нашого відданого партнера і щирого адвоката (у питанні європейської і євроатлантичної інтеграції)", - цитує слова Ющенка "Інтерфакс-Україна".

Президент відзначив, що членство України в Європейському Союзі і НАТО - це "момент, що робить наші відносини більш стабільними і якісними".

Водночас, він відзначив, що Україна виходить з того, що наступних 12 місяців будуть присвячені формуванню "змістовної частини угоди Україна-ЄС".

"Не є конкретною метою позначити рік вступу України в ЄС... Ми виходимо з того, щоб Україна одержала європейські перспективи, щоб Україна одержала "маяк", щоб це відбулося відповідно до визначених критеріїв", - заявив Ющенко.

Відповідаючи на питання про те, як вплинуть євроінтеграційні відносини на відносини з Росією, Ющенко в черговий раз відзначив, що Україна в цьому питанні буде керуватися своїми національними інтересами.

"Ми виступаємо за розвиток наших стратегічних відносин з Росією, ми виступаємо за нашу інтеграцію в економіку Росії, Казахстану й інших країн колишнього СРСР, але тільки на принципах, що не блокуватимуть нашого стратегічного курсу - на європейську і євроатлантичну інтеграцію", - заявив президент.

При цьому він відзначив, що саме в цьому полягає суть інтеграційної політики України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування