Президент Татарстану звинувачує Україну в "бандитських захопленнях"

Середа, 31 жовтня 2007, 07:47

Президент Татарстану Мінтимер Шаймієв, коментуючи події навколо ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), заявив, що вважає неприпустимим захоплення чужої власності.

"Це бандитське захоплення, хоча контрольний пакет акцій - у нас (Татарстану)", - сказав Шаймієв у ході робочої поїздки по районах республіки увечері у вівторок, передає "Інтерфакс-Поволжя".

"Ми вже котрий рік судимось, і десь відсотків 70 судів виграли. Дай Боже, щоб там (в Україні) була справжня демократія, тоді б вони не зазіхали на чужу власність", - підкреслив президент республіки.

Шаймієв нагадав, що Татарстан приступив до будівництва другого нафтопереробного комплексу в Нижньокамську вартістю близько $5 млрд.

За словами президента, у комплексі передбачена не тільки нафтопереробка, але й нафтохімія.

"Тобто тут будуть і первинна, і вторинна переробка нафти. А економісти знають, що кожна переробка - це додана вартість", - пояснив він.

"Ми це робимо, зокрема, для того, щоб назавжди, як-то кажуть, відійти від постачань (нафти) куди-небудь. Особливо це важливо в наш такий непростий час, коли кон'юнктура міняється, щоб на ринку ми могли б бути більш незалежними від зовнішніх впливів", - сказав Шаймієв.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування