Янукович переймається, що Україна стала гальмом

Середа, 31 жовтня 2007, 10:13

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що з'ясування стосунків між політиками гальмує розвиток країни.

Таку думку Янукович висловив у середу на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє УНІАН.

"Головними завданнями зараз є ухвалення бюджету, вступ до СОТ, прискорення судової і земельної реформ, подолання інфляції і вирівнювання економічних диспропорцій", - сказав прем'єр.

Глава уряду вважає, що останнім часом соціально-економічних проблем у країні "накопичилося ще більше, тому що вони породжені, перш за все, неможливістю працювати в таких умовах, в яких останні півроку живе країна".

Янукович вважає за необхідне це визнати і врахувати помилки, допущені "в цілому політичною системою держави".

"Хоча хтось сьогодні вражений своїми політичними успіхами, мовляв, хтось когось переміг, ці перемоги відкидають країну тільки назад у розвитку, і життя людей тільки погіршується. Політики-переможці, які прагнуть до дестабілізації ситуації в країні, повинні це розуміти", - сказав він.

Прем'єр також вважає неприпустимим популізм і непрорахованість рішень, що демонструються в умовах гострої політичної конкуренції "за формулою - від виборів до виборів".

На його думку, це призводить до погіршення життя людей і відкладання реформ "на невизначене майбутнє".

За словами Януковича, в результаті такої ситуації в Україні відмічається нерозвиненість національного ринку, галузеві диспропорції, необ'єктивна система соціального захисту, надмірний податковий тиск на виробника і споживача, високий рівень залежності від глобальної кон'юнктури і певна ізольованість України від процесів глобалізації.

"Ми про це добре знаємо, але ми займаємося своїми внутрішніми проблемами, з'ясуванням стосунків, а світ у цей час йде вперед. І ніхто нікого чекати не буде, поки ми тут розберемося", - наголосив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...