Через "кучмістів" та "любих друзів" Україну потягли до суду

Середа, 31 жовтня 2007, 11:02

Медіа-холдинг Gala Media в особі одного з його інвесторів Джозефа Леміра подав позов на державу Україна до Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України.

Одним з пунктів позову є те, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перешкоджає розвитку компанії Gala Media, повідомляє "Телекритика" з посиланням на лист гендиректора компанії Сергія Денисенка.

"По-перше, у "Гала Радіо" немає можливості розвивати свою мережу, оскільки спочатку частоти одержували "прибічники кучмізму", а тепер "любі друзі", – коментує Денисенко.

"У результаті, найстаріша і найтитулованіша мережна радіостанція в країні є найменшою за кількістю регіональних ліцензій із загальнонаціональних компаній", - додає він.

За словами Денисенка, компанія зареєструвала торговельну марку NRJ з метою запуску однойменної радіостанції.

"Для цього, починаючи з 2005 року "NRJ Медіа" брала участь майже у всіх конкурсах на радіочастоти, але в результаті Нацрада незаконно дозволила використання нашої торговельної марки іншій компанії", - стверджує гендиректор.

Товарний знак NRJ (Energy) – один із найавторитетніших і відомих брендів світової радіоіндустрії, а NRJ Group – найбільший гравець на європейському радіоринку, що займає лідируючі позиції в Європі за обсягом аудиторії і часткою ринку реклами.

Компанія, що використовує в Україні цей торговельний знак, – ТРК "Дивосвіт". Тільки після третього розгляду питання про переоформлення ліцензії ТРК "Дивосвіт" Нацрада ухвалила позитивне рішення щодо зміни бренду.

Тільки тоді, відповідно до рішення Нацради від 12 липня 2006, ТОВ "ТРК "Дивосвіт" змінив позивні "Радіо "Апельсин" на "Енерджи".

Тоді ж на засіданні 12 липня 2006 року Джозеф Лемір заявив про свій намір оскаржити це рішення Нацради в Міжнародному арбітражі в Нью-Йорку щодо прийнятих Нацрадою рішень.

Медіа-холдинг Gala Media включає радіостанцію Gala Radio, продакшн-студію GalaTV і інформаційно-розважальний портал Gala.Net, що виник на ринку в 1995 році.

Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України. Рішення МКАС є остаточними і обов'язковими для сторін.

При відмові від їхнього добровільного виконання, приводяться у виконання в примусовому порядку відповідно до норм конвенції "Про визнання і приведення у виконання іноземних арбітражних рішень" (Нью-Йорк, 1958).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...