В Україні продовжують рейтингування чудес

Середа, 31 жовтня 2007, 11:15

До Дня Незалежності 2008 року буде названо переможців другого етапу акції "7 чудес України" – "7 природних чудес України".

Про це заявив ініціатор акції Микола Томенко на презентації концепції, повідомляє його прес-служба.

Томенко підкреслив, що ця акція жодним чином не пов'язана з його діяльністю як члена БЮТ, а він бере участь у ній виключно як громадський діяч.

Томенко поінформував, що даний захід є другим етапом акції "7 чудес України", де було обрано сім кращих історико-культурних та архітектурних об'єктів країни.

Метою проведення акції є пропагування унікального природного світу України та привернення уваги до об'єктів, що мають перспективу стати цікавими не лише для українського, а й для закордонного туристичного товариства.

Об'єктами для участі у конкурсі стануть геологічні об'єкти: гори, печери, вулканічні масиви; а також озера, річки, природні (лісові) масиви тощо.

Згідно з концепцією, акція пройде у декілька етапів: 7 лютого 2008 року буде оголошено 100 номінантів, до 7 липня 2008 року експертами буде визначено та представлено 21 об'єкт, що претендуватиме на перемогу.

Нарешті 21 серпня, до Дня Незалежності, після проведення інтернет-голосування та експертної оцінки, буде проголошено сім чудес, що стали переможцями акції.

Серед організаторів акції Держслужба туризму і курортів, комітет Верховної Ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, Національна радіокомпанія, канал ICTV, журнал "Мандри" та багато інших засобів масової інформації.

Науковий та експертний супровід заходу здійснюватиме Інститут геологічних наук НАН України та фахівці географічних та геологічних факультетів провідних вузів країни.

У 2007 році сімома чудесами України стали Хотинська фортеця, Хортиця, Херсонес Таврійський, Софія Київська, Софіївка, Києво-Печерська Лавра та заповідник "Кам'янець".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування