Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна попереджає Італію про готовність до "повітряної війни"

Середа, 31 жовтня 2007, 11:51

Заборона італійської авіаційної влади на польоти авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" до Риму та Мілану є відповідною дією на обмеження для італійського перевізника AlItalia з боку України.

Так вважають у Державній авіаційній адміністрації України, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова прес-секретаря адміністрації Наталі Алюшиної.

"Італійському перевізнику AlItalia не було підтверджено право на виконання в період зимової навігації семи частот з нічною стоянкою в аеропорті "Бориспіль" у зв'язку з відсутністю домовленості на рівні авіаційної влади двох країн", - сказала вона.

За словами Алюшиної, у травні, вересні і жовтні 2007 року Державіаадміністрація інформувала авіакомпанію AlItalia та італійську авіаційну владу про необхідність узгодження питань щодо нічної стоянки в міжнародному аеропорті "Бориспіль".

Однак до цього часу італійська сторона так і представила свої пропозиції.

Алюшина відзначила, що авіаційна влада України готова затвердити всі частоти AlItalia, якщо перевізник надасть їм запит на виконання польотів без нічної стоянки в аеропорті.

За її словами, заборона італійської авіаційної влади на польоти авіакомпанії "МАУ" до Риму та Мілану є грубим порушенням умов Міжурядової угоди про повітряне сполучення.

Вона також повідомила, що у випадку відмови авіаційної влади Італії вирішувати спровокований ними конфлікт у правовому полі Державіаадміністрація буде змушена застосувати аналогічні санкції щодо італійських перевізників.

Як відомо, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оголосила про скасування рейсів Київ-Рим та Київ-Мілан, попередньо, у період з 31 жовтня до 5 листопада у зв'язку з відсутністю затвердження зимового розкладу польотів з боку авіаційної влади Італії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування