Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник може послідувати за Дріжчаним, Смешком і Сацюком?

Середа, 31 жовтня 2007, 12:33

Звільнення з посади заступника секретаря РНБО Ігоря Дріжчаного та відкликання звань екс-голови СБУ Ігоря Смешко та колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка можуть бути пов’язані зі справою отруєння президента Віктора Ющенка.

Таку думку висловив Станіслав Речинський, який займається журналістськими розслідуваннями, повідомляє Радіо "Свобода".

"Мабуть, таки щось вдалося з’ясувати групі слідчого Климович, яка нещодавно прийняла цю справу у провадження. Я думаю, це не останні зміни", - припустив він.

"А по Дріжчаному, у зв’язку з отруєнням Ющенка, які можуть бути претензії, це те, що він фактично розформував групу, яка займалася у СБУ цим розслідуванням, і зараз більшість цих людей взагалі не служать в СБУ", - зазначив Речинський.

Як відомо, указами від 29 жовтня Ющенко звільнив Дріжчаного з посади заступника секретаря РНБО, а також скасував укази екс-президента Леоніда Кучми про присвоєння Смешку рангу посла, а Сацюку – звання генерал-майора як видані "безпідставно".

У вівторок, 30 жовтня, заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, коментуючи ці укази, запевнив, що вони не пов’язані зі справою про отруєння Ющенка.

За його словами, рішення про присвоєння Сацюку військового звання було скасоване з ініціативи СБУ, оскільки він надав "неправдиві" документи про присвоєння йому в 1994 році звань майора і підполковника, на підставі яких Сацюка згодом двічі незаконно підвищували в званні – до полковника і генерал-майора.

Крім того, пише "Комерсант-Україна", Пукшин відзначив, що незабаром президент підпише й інші "подібні укази".

За інформацією видання, у 2004 році Кучма підписав як мінімум два укази про присвоєння дипломатичних рангів, що можуть бути скасовані з аналогічних мотивів.

У січні 2004 року ранг надзвичайного і повноважного посланника першого класу був привласнений Олегу Синянському, який очолював службу зовнішньої розвідки України, у листопаді того ж року ранг надзвичайного і повноважного посла (найвищий ранг) – віце-прем'єру Дмитру Табачнику.

З'ясувати позицію Табачника з цього питання виданню не вдалося – його мобільний телефон у вівторок не відповідав. "Зв'язатися з ним можна тільки через факс", - сказав помічник Табачника Олександр Шатило. Він також додав, що запит буде розглянутий у строки, які установить сам віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування