Бойко вирішив, що Україна повинна захищати росіян, а не себе

Середа, 31 жовтня 2007, 12:37

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко вважає, що держава повинна захищати інтереси російських акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчук Полтавської обл.) у сформованій на підприємстві ситуації.

"Безумовно, корпоративний конфлікт позначається на загальній психологічній ситуації учасників ринку і це неприпустимо для нашої країни. Ми повинні захистити інтереси російських акціонерів", - сказав глава Мінпаливенерго на брифінгу в Києві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністр відзначить, що конфлікт між акціонерами "Укртатнафти", що експлуатує найбільший у країні Кременчуцький нафтопереробний завод (НПЗ), не робить впливу на ціни палива на внутрішньому ринку.

"Ніякого впливу ситуації на "Укртатнафті" на цінову ситуацію на ринку високооктанових бензинів і дизельного палива на сьогоднішній день немає", - запевнив Бойко, додавши, що запаси нафтопродуктів у країні складають близько 460 тис. тонн, що на 185 тис. тонн більше, ніж торік.

Як повідомлялося, акціонерами "Укртатнафти" донедавна були національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" (43,054% акцій), Міністерство майна і земельних ресурсів Татарстану (28,778% акцій), "Татнефть" (8,613% акцій) і дружні їй американська Seagroup International Inc. (9,96% акцій) і швейцарська Amruz Trading AG (8,336% акцій).

Таким чином, російські акціонери контролювали в цілому більш 55% акцій ЗАТ.

Українська сторона протягом останніх декількох років заперечувала законність передачі Seagroup International і Amruz Trading у цілому 18,296% акцій "Укртатнафти".

ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", що веде реєстр акціонерів ЗАТ, наприкінці травня 2007 року за рішенням суду списало на користь "Нафтогазу України" 271,006 млн акцій "Укртатнафти" (18,296% статутного капіталу) з рахунків АБ "ІНГ Банк Україна", що виступав власником цінних паперів в інтересах акціонерів з Татарстану. "Нафтогаз України" у результаті таких дій консолідував 61,35% акцій "Укртатнафти".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News