Ющенко обіцяє першим просити крісло для Януковича і компанії

Середа, 31 жовтня 2007, 13:41

Президент Віктор Ющенко готовий підтримати ідею надання посад у керівництві парламенту або уряді представникам опозиції, якщо це послужить забезпеченню більш конструктивних відносин більшості і меншості.

Про це він сказав журналістам у Бухаресті в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо для того, щоб забезпечити конструктивні відносини більшості і меншості у парламенті, потрібно поділитися місцями в керівництві парламенту, я буду першим, хто буде підтримувати таку ідеологію", - заявив президент.

"Якщо для цього потрібно буде поділитися місцями в уряді, я першим буду підтримуватися таку стратегію", - додав він.

Ющенко підкреслив, що найважливіше - це забезпечити реалізацію загальнонаціональних пріоритетів, що повинні забезпечити об'єднання нації.

"Загальнонаціональні пріоритети повинні об'єднати націю, не портфелі, не крісла", - зазначив президент.

Тому, за його словами, необхідно почати конструктивний діалог між парламентською більшістю й опозицією.

Крім того, Ющенко вважає за необхідне почати роботу українського парламенту в терміни, про які домовлялися раніше, без затягування цього процесу:

"Якщо ми говоримо про нормалізацію роботи українського парламенту, що в останні роки був детонатором, що не дає спокою українському суспільству..., я упевнений: нам потрібно починати з того, щоб якомога швидше організувати нормальну роботу українського парламенту".

"Нам не потрібно затягувати перше засідання (парламенту) і потрібно починати його в першій декаді (листопада), як про це і домовлялися", - додав він.

На сьогоднішній день про намір створити в парламенті коаліцію заявляють БЮТ і "НУ-НС". При створенні такої коаліції Партія регіонів, за її заявою, буде в опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування