Ющенко накаже Януковичу розібратися з шахтарями

Середа, 31 жовтня 2007, 15:10

Президент Віктор Ющенко доручить уряду створити робочу групу для вирішення проблем шахтарів-інвалідів вугледобувної компанії "Павлоградвугілля", які другий день пікетують секретаріат президента через невиплати соціального забезпечення та компенсацій за втрату працездатності.

Про це повідомила заступник голови секретаріату президента – представник президента в КС і ЦВК Марина Ставнійчук, інформує прес-служба президента.

"На сьогодні готується доручення президента з цього питання уряду і безпосередньо прем’єр-міністру, щоб створити таку робочу групу, яка би комплексно проаналізувала цю проблему, і спільно з Федерацією профспілок, громадськими організаціями відшукала шляхи і форми виходу з тих проблем, які сьогодні порушуються шахтарями-інвалідами", - повідомила вона.

За словами Ставнійчук, йдеться про вирішення трьох проблем – перерахунку сум щомісячних страхових виплат, які здійснюються шахтарям-інвалідам за наслідками виробничих травм або професійних захворювань, що спричинили втрату працездатності; виплати зумовленої цими випадками моральної шкоди і обмеження сум виплат за ушкодження здоров’ю, що призвело до втрати працездатності.

"Питання це не нове для України... Разом із тим, люди вже зневірилися в діяльності уряду щодо вирішення їхніх питань і звернулися до президента з тим, щоб саме він змусив зокрема Міністерство юстиції розглянути питання, яке порушують шахтарі-інваліди", - сказала Ставнійчук.

Вона також зазначила, що "незважаючи на те, що люди звертаються до міністрів, в урядовців не знаходиться часу для того, щоб зустрітися і почути їхні проблеми", повідомивши, що у вівторок у секретаріаті президента відбулась зустріч із представниками шахтарів-пікетувальників.

Ставнійчук відзначила, що ця проблема є комплексною і потребує значних витрат коштів державного бюджету, однак узагальнене вирішення проблем шахтарів-інвалідів потрібно здійснювати через зміни в законодавстві, проекти яких має запропонувати уряд, який також має максимально скоординувати заходи, необхідні для розв’язання цієї проблеми.

Як повідомляє Ліга, другий день біля секретаріату президента шахтарі-інваліди проводять пікет у зв'язку з порушеннями їхніх прав з боку Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві.

"Фонд цілковито ігнорує домовленість, досягнуту вчора, 30 жовтня, у секретаріаті президента", - заявив один з організаторів акції протесту Іван Бурудій.

За його словами, у середу в секретаріаті президента погодилися зустрітися тільки з одним представником шахтарів-інвалідів, хоча домовлялися про переговори з уповноваженою групою.

В акції протесту, крім шахтарів-інвалідів "Павлоградвугілля", беруть участь представники "Добропіллявуголь", а також шахт Луганської області. За словами Бурудія, вдень в акції брало участь близько 140 осіб, але до вечора їхня кількість має збільшитися до 200.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування