Банки вже почали "збивати" гроші з журналістів, які їх викривають

Середа, 31 жовтня 2007, 15:35

"Дельта-Банк" подав до суду на інформаційну агенцію "Экономические Новости" з вимогою відшкодувати збиток, нібито нанесений діловій репутації банку у розмірі 100 тисяч гривень.

Причиною позову стали публікації в "Экономических новостях", повідомляє ІМІ.

В рамках журналістського розслідування, проведеного агенцією в червні цього року, було з'ясовано, що банки ігнорують ухвалу Нацбанку, що забороняє банкам приховувати реальні процентні ставки.

Під час розслідування директор ІА "Экономические новости" Тарас Загородній як простий споживач не зміг отримати об'єктивну інформацію від банку про умови кредитування і подав позов проти нього, оцінивши свій збиток в 1 грн., і зажадав від банку спростувати свою ж рекламу, яка обіцяла отримання кредиту "За 20 хвилин".

Водночас представники банку стверджують, що після цієї публікації відбулося зниження темпів кредитування в період 04.07.2007 до 18.07.2007 року.

У свою чергу редакція вважає, що зниження кредитування відбулося автоматично, оскільки
на цей період припадають відпустки.

Редакція також припускає, що позов "Дельта-Банка" є початком "великомасштабної кампанії банківського і страхового сектору України проти ЗМІ, які пишуть про реальні умови надання фінансовими компаніями своїх послуг, зловживання у сфері кредитування і свідомий обман клієнтів".

"Мета кампанії – залякати журналістів, які пишуть про систематичні порушення в цій сфері – вважають в ІА "Экономических новостях".

Позов знаходиться на розгляді у Дніпровському районному суді Києва. Попереднє засідання призначене на 5 листопада 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування