Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не воює з Тимошенко через армію

Субота, 10 листопада 2007, 09:55

Президент Віктор Ющенко знову заявляє, що 2009 рік буде останнім роком загального призову в ряди української армії.

Про це він сказав у ході церемонії прийняття присяги військовослужбовцями термінової служби призову "Осінь-2007" у суботу.

Він підкреслив, що для переведення армії на контрактну основу необхідно 47 млрд. грн. За його словами, "справа не в грошах, а в необхідності створити гідні умови для служби".

Відповідаючи після церемонії на питання журналістів, Ющенко відзначив, що "ніякого конфлікту немає" між політичними силами щодо термінів переходу української армії на контрактну основу.

За його словами, "в українській армії - порядок", а перехід на контрактну основу армії буде здійснений відповідно до плану.

Ющенко також заявив про необхідність підпорядкування усіх військових формувань верховному головнокомандуючому України, яким є глава держави.

"Є один верховний головнокомандуючий, і йому підпорядковані всі військові формування - це норма Конституції, і її треба виконувати", - підкреслив Ющенко.

Він відзначив, що підпорядкування президентові військових формувань гарантує, що "людей у погонах" не будуть використовувати в політичних цілях.

Раніше Блок Юлії Тимошенко на позачергових парламентських виборах обіцяв у випадку приходу до влади припинити призов у Збройні сили з 1 січня 2008 року. Військові фахівці й експерти вважають, що така реформа можлива не раніше 2010 року. Президент недавно підписав указ про весняний і осінній призови новобранців 2008 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування