Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор Криму став на бік татар

Субота, 10 листопада 2007, 17:52

Прокурор Криму Віктор Шемчук вважає причиною поранень представників кримськотатарської громади під час конфлікту на плато Ай-Петрі непрофесіоналізм співробітників міліції.

"Дії працівників міліції з охорони громадського порядку хоча й базувалися на законі, але були непрофесійними, внаслідок чого й було завдано тілесних ушкоджень", — зазначив він у коментарі "Дзеркалу тижня".

Він зазначив, що за фактом застосування правоохоронцями спецзасобів і поранення одного з учасників протесту пластиковою кулею прокуратура проведе розслідування.

За словами Шемчука, постраждалий з числа кримських татар, які протестували проти зносу будівель на плато, був поранений гумовою кулею і пижем. Тілесні ушкодження отримали й інші учасники конфлікту.

Тим часом представники МВС заперечують причетність міліції до вогнепального поранення. Начальник департаменту зі зв’язків з громадськістю МВС Костянтин Стогній заявив, що учасник подій поранений патроном 12-го калібру, який міг бути випущений з мисливської рушниці або обріза.

Водночас лідер меджлісу Бахчисараю Ахтем Чійгоз заявляє, що представники кримськотатарської громади бачили, як постраждалого били п’ятеро чи шестеро спецназівців і вистрілили впритул.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування