Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичі збитих українською ракетою росіян хочуть не грошей

Неділя, 11 листопада 2007, 15:54

Рідні загиблих у катастрофі російського літака Ту-154, що у жовтні 2001 року помилково був збитий зенітною ракетою сил ПВО України, мають намір відмовитися від матеріальних претензій до України.

Про це повідомив РИА Новости в неділю керівник Фонду допомоги родинам загиблих пасажирів Борис Калиновський.

"Якщо в ході суду будуть підняті питання про матеріальні претензії, ми готові зняти їх. У нас одне питання - хто винен і хто відповість за трагедію", - сказав він.

За словами Калиновського, 28 позовів від родичів загиблих пасажирів із числа громадян Росії до київського суду були подані ще п'ять років тому. У позовах родичі висловлювали вимоги про виплати компенсацій і про притягнення до відповідальності осіб, причетних до катастрофи літака.

Калиновський сказав, що на адресу двох родин, що проживають у Новосибірську й Казахстані, чиї родичі загинули в цій авіакатастрофі, прийшло повідомлення з Печерського районного суду Києва про те, що на 22 листопада призначений розгляд їхніх цивільних позовів.

Керівник Фонду допомоги родинам загиблих пасажирів також відзначив, що в 2005 році між Москвою й Києвом був укладений міжурядовий договір, у рамках якого Україна виплатила російським громадянам більше 7,8 мільйона доларів, і, таким чином, родичі одержали компенсації.

"З моменту авіакатастрофи пройшло шість років, але досі ніхто фактично не поніс покарання", - сказав керівник Фонду допомоги родинам загиблих пасажирів, відзначивши, що родичі жертв не задоволені ходом розслідування кримінальної справи, яке веде генпрокуратура України. "Ми чекаємо рішення української генпрокуратури, кому будуть пред'явлені обвинувачення", - сказав Калиновський.

Літак Ту-154 авіакомпанії "Сибір", що виконував рейс Тель-Авів - Новосибірськ, зазнав авіакатастрофи в жовтні 2001 року. Загинули всі його 66 пасажирів і 12 членів екіпажу. Більша частина пасажирів були громадянами Росії й Ізраїлю.

Комісія Міждержавного авіаційного комітету (МАК) встановила, що під час польоту на висоті 11 тисяч метрів лайнер збила зенітна ракета З-200, запущена в ході військових навчань у Криму силами ПВО України. Літак упав у Чорне море й затонув.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування