Ющенко послав на допомогу Шуфричу Януковича

Неділя, 11 листопада 2007, 16:24

Президент Віктор Ющенко просить вжити невідкладних заходів для подолання наслідків стихійного лиха, що сталося 11 листопада в акваторії Чорного та Азовського морів.

Як повідомляє прес-служба президента, він просить прем'єр-міністра Віктора Януковича невідкладно утворити оперативний штаб для координації заходів щодо ліквідації аварій на суднах в акваторії Азовського та Чорного морів, руйнувань ліній електропередач, інших об'єктів життєзабезпечення населення у південних регіонах країни.

Також Ющенко просить залучити до роботи з ліквідації наслідків аварії представників центральних та місцевих органів виконавчої влади та вирішити питання фінансування ліквідації наслідків стихійного лиха.

Президент також просить Януковича взяти під особливий контроль екологічний стан у районах стихійного лиха, зокрема у Керченській затоці.

Крім того, Ющенко направив листа голові Ради міністрів Криму, головам Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської облдержадміністрацій, Севастопольської міськдержадміністрації, у якому просить вжити невідкладних заходів щодо прискорення подолання наслідків лиха та допомоги постраждалим.

Разом з тим, за даними Кримського гідрометеоцентру МНС, вітер зі швидкістю до 25 метрів в секунду збережеться на території півострова протягом доби.

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні МНС України в Криму, очікується, що 12 листопада, швидкість вітру досягатиме 15-20 м/сек.

Як зазначає Кримський главк МНС, ураганний вітер, що почався вночі 10 листопада і продовжувався 11 листопада, став причиною численних аварій і пошкоджень на території автономії.

Зокрема, в Керченській протоці, в районі 451-455 якірної стоянки, на відстані близько 6 миль від берега стався розлом танкера "Волга-Нафта 139" (порт приписки Ростов, РФ, склад команди 13 осіб). У момент розлому перегородки витекло в море близько 1200 тонн нафти.

В районі 471 якірної стоянки порту Керч, затонув суховантаж "Вольногорськ", навантажений сіркою (орієнтовно близько 2 тис. 100 тонн). У районі бухти Капсель (Судак) винесло на мілину українське судно "Вера Волошина".

Крім того, дві баржі, завантажені мазутом, які сьогодні зірвало з якоря в районі 451 якірної стоянки, сіли на мілину в районі острова Тузла.

Для координації рятувальних операцій на морі до Криму вилетів міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
Усі новини...