Польща готова легалізувати "заробітчан"

Понеділок, 12 листопада 2007, 11:25

Польща зацікавлена в підписанні міжурядової угоди з Україною по врегулюванню ринку праці між двома країнами.

Про це заявив посол Польщі в Україні Яцек Ключковський на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Ключковський підкреслив, що на даний момент у Польщі українські працівники представляють досить велику кількість.

Правда, поряд з легально працюючими громадянами України, у Польщі перебуває дуже багато нелегалів.

Ключковський відзначив, що Україна в зв'язку з цим хоче мати більш відкритий польський ринок праці, і навіть легалізувати його. "Наша мета - легалізувати працю", - сказав він, додавши, що прагнення України і Польщі в даному випадку збігаються.

Ключковський уточнив, що зараз мова йде про легалізацію трудових мігрантів, а не про збільшення їх кількості. "Ми можемо підтвердити, що саме цю політику будемо проводити", - заявив посол.

При цьому він підкреслив, що Польща готова підписати міжурядову угоду з Україною в цьому питанні, однак звернув увагу на те, що перед її підписанням необхідно дуже ретельно проробити всі питання і нюанси, що стосуються політики трудових мігрантів.

Зокрема, посол рекомендує передбачити в угоді такі специфічні речі, як факт сусідства, а також економічної і політичної умови в Україні і Польщі.

За його словами, документ необхідно добре продумати, оскільки масштаби присутності українських трудових мігрантів у Польщі набагато вищий, ніж в інших країнах. "Україна повинна бути упевнена, що Польща хоче врегулювати цю політику відносно "заробітчан", - зокрема, заявив Ключковський.

За словами Ключковського, на сьогоднішній день у Польщі працюють від 100 тис. до 300 тис. українців. У той же час, тільки 10% з них працюють легально.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування