Янукович поки не буде сваритися з Росією через мазут

Понеділок, 12 листопада 2007, 12:19

Прем’єр Віктор Янукович ініціює створення міжурядової комісії з російською стороною для вирішення питання ліквідації наслідків аварій суден у Керченській затоці.

"Сьогодні я підпишу листа прем’єр-міністру Росії, щоб зібрати міжурядову комісію для підведення підсумків (наслідків аварії)", - сказав Янукович на брифінгу у Кабміні у понеділок.

На питання, чи буде Україна пред’являти претензії до російської сторони щодо аварій російських суден, Янукович заявив:

"Сьогодні звинувачувати будь-кого неможливо".

За його словами, при Кабміні створено постійно діючу комісію з ліквідації наслідків стихійних лих, яка працює "в цілодобовому режимі".

"Всі заходи вживаються оперативно і своєчасно", - сказав прем’єр.

За його словами, наразі не встановлено загальну суму збитків, нанесених погодними умовами у Криму і аваріями суден у Чорному морі.

При цьому Янукович додав, що вже виділено 15 мільйонів гривень, що спрямовані на допомогу в регіони.

"Рахувати (загальну суму необхідної допомоги) будемо після того, як отримаємо документальне підтвердження", - сказав він.

Крім того, Янукович повідомив, що наразі немає висновків українських експертів щодо наслідків аварій, що сталися у Керченській затоці.

"Зараз важко зробити оцінки. Ми їх зробимо за день - два", - сказав він.

При цьому Янукович, посилаючись на дані фахівців, наголосив, що пляма мазуту, що утворилася внаслідок аварії одного суден, рухається від території України.

Крім того прем'єр заявив, що разом з президентом Віктором Ющенком вони домовились щодо необхідності напрацювання нових правил руху суден у Керченській протоці "з урахуванням точки зору науковців, фахівців і міжнародного досвіду".

"Ми повинні врахувати, в якому режимі буде в подальшому працювати Керченська протока, треба врахувати наслідки стихійного лиха і відпрацювати спільно з Росією всі заходи по недопущенню стихійних лих", - додав він.

Як відомо, протягом останніх трьох днів у Чорному морі поблизу берегів Криму зазнали катастрофи 6 суден. 3 російських судна перевозили мазут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування