Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче, щоб Ющенко був сильнішим в Києві

Понеділок, 12 листопада 2007, 12:56

Лідер Блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій Луценко виступає за посилення президентської влади в столиці.

Про це він сказав в інтерв’ю журналу "Власть денег", повідомляє прес-служба блоку.

Водночас, Луценко відзначив, що потрібно законодавчо закріпити вибори мера у два тури. "Це дозволить уникнути несподіванок, а також фінансових виборчих пірамід", - відзначив Юрій Луценко.

Він зауважив, що столиця – це політично-економічний нервовий вузол країни. "Тому необхідно посилити президентську вертикаль у столиці, щоб Київ не страждав від політичних туристів і загострення політичного протистояння", - зазначив він.

"Черновецький на минулих виборах переміг завдяки великим грошам. Він навіть не приховував, що створив мережу стимулювання виборців. Тому перевибори мають бути ідеологічними", - сказав лідер НУНС.

За його словами, на минулих виборах 75 відсотків киян проголосувало за дві команди: "Нашу Україну – Народну Самооборону" і БЮТ. "Тому я пропоную, щоб на перевибори від наших політичних сил був єдиний кандидат", - наголосив він.

"Є очевидним, що слабке місце столиці – мер, який не має підтримки киян", - сказав Луценко.

"За слабкого мера більшість в Київраді може займатися своїми справами, що дуже схожі на мародерство", - вважає він.

За словами лідера Блоку, вибори у Києві потрібні не лише задля зміни трагікомічного обличчя міської влади, а й задля суспільної підтримки Плану розвитку міста, якого наразі немає.

"На мою думку, на чолі української столиці має бути фігура загальнонаціонального масштабу, патріота держави та столиці", - підкреслив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування