Адвокат Сацюка заговорив про "політичну розправу"

Понеділок, 12 листопада 2007, 13:49

Адвокат колишнього заступника голови Служба безпеки Володимира Сацюка Віктор Петруненко вважає позбавлення його підзахисного військового звання і поновлення проти нього кримінальної справи політичною розправою.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Неможливість покарати Сацюка і, на мою думку, зробити політичну розправу над ним, привели до нових репресивних дій, що являють приклад політичного переслідування правового нігілізму і грубого порушення громадянських прав Сацюка з боку чинної влади", - сказав Петруненко.

Він відзначив, що військовослужбовець, відповідно до законодавства, може бути позбавлений військового звання тільки за рішенням суду.

Адвокат запевняє, що рішення президента Віктора Ющенка про позбавлення звання Сацюка є незаконним.

На думку Петруненка, порушення кримінальної справи проти Сацюка має відношення до справи отруєння Ющенка.

"Порушення кримінальної справи щодо Володимира Сацюка пов'язане з бажанням посадових осіб правоохоронних органів надати хоч якусь персону, що могла виступити як фігурант у справі отруєння Ющенка", - сказав він.

Адвокат також заявив, що Сацюк побоюється за своє життя.

"Ми знаємо, що в нашому СІЗО (СІЗО №13 на Лук'янівці) було багато смертей, ми знаємо, як помер Кравченко – 2 постріли... Сацюк не хоче поповнити лави людей, проти яких можуть бути вчинені такі дії", - сказав Петруненко.

Він також припустив, що Сацюк на сьогодні може перебувати за кордоном. "Я не певен, що він зараз в Україні", - сказав Петруненко.

Як відомо, наприкінці травня 2005 року Головне слідче управління Генпрокуратури порушило кримінальну справу проти Сацюка.

Справу було порушено за частиною 3 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем, що призвело до важких наслідків), частиною 2 ст.366 (службова підробка, що призвела до важких наслідків) і частини 3, ст.358 (використання свідомо підробленого документа).

У березні Генпрокуратура закрила справу проти Сацюка, але на початку листопада поновила розслідування цієї справи.

30 жовтня цього року президент Віктор Ющенко позбавив Сацюка військового звання генерал-майора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...