Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає порядку з хабарами і підготовки даішників для дихання рот у рот

Понеділок, 12 листопада 2007, 14:14

Президент Віктор Ющенко доручив Генпрокуратурі і СБУ розробити спеціальні програми з боротьби з хабарництвом серед співробітників ДАІ.

Про це він заявив у понеділок у Києві, завершуючи виступ на міжвідомчій нараді щодо питань ситуації на дорогах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент наголосив, що хабарництво дискредитує офіцерів як держслужбовців.

"Тема хабарництва для міліції стала дуже актуальною..., але система поборів існує на автомагістралях", - сказав він, відзначивши, що ця система формується вертикально.

"Я дав доручення Генпрокуратурі і СБУ розробити спеціалізовані програми й операції в цьому плані (боротьби з хабарництвом)", - сказав Ющенко.

За його словами, сьогодні продовжується залучення співробітників міліції в схеми контрабандного перевозу вантажів, а також нелегальної міграції. У цьому контексті президент зобов'язав керівництво МВС обговорити це питання на спеціальних засіданнях.

Ющенко також доручив департаменту внутрішньої безпеки МВС звернути увагу на порушення законів співробітниками міліції.

Президент повідомив, що його наступна зустріч із представниками МВС відбудеться через 30 днів, "коли буде сформована загальнонаціональна програма із забезпечення безпеки на дорогах, коли буде відповідний указ".

Крім того Ющенко доручив МВС за зиму навчити працівників ДАІ надавати медичну допомогу потерпілим у дорожньо-транспортних випадках ще до приїзду швидкої допомоги.

"Необхідне створення ефективної системи надання медичної допомоги потерпілим у ДТП ще до приїзду швидкої допомоги. Цю допомогу повинні бути в змозі надати працівники міліції", - сказав президент.

"Тому ми домовляємося, що протягом одного місяця - грудня - і першого кварталу 2008 року в рамках міністерства буде реалізована спеціальна програма, що дасть повне забезпечення знаннями з цього проекту", - додав він.

Також президент пропонує МВС протягом 4-5 днів внести пропозицію з організації введення окремої інформаційної програми на держтелебаченні для забезпечення безпеки дорожнього руху.

При цьому він додав, що це має бути періодична програма, яку повинні вести представники МВС або ж Державтоінспекція.

Президент відзначив, що за допомогою реклами на дорогах також можна донести інформацію, яка б запобігала можливим ДТП.

Окрему програму з інформування про правила поведінки на дорогах необхідно впровадити в середніх школах спільно МВС і Міністерству освіти і науки.

За словами президента, фінансування всіх цих програм має бути забезпечене за рахунок держбюджету, бюджету профільних відомств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...