У Керченській протоці можливий новий розлив нафтопродуктів

Понеділок, 12 листопада 2007, 14:27

Забруднення нафтопродуктами на узбережжі Керченської протоки після шторму і викликаних ним аварій суден складає 12 кілометрів.

Такі дані комісії з попередження і ліквідації НС і забезпечення пожежної безпеки адміністрації Краснодарського краю, інформує РІА "Новости".

"Візуально спостерігається по краю водоростей забруднення чорного кольору з яскраво вираженим запахом нафтопродуктів. Середня ширина забруднення - близько двох метрів, є факти загибелі птахів, що зав'язли в нафтопродуктах", - говориться в повідомленні комісії.

"Аналогічні викиди нафтопродуктів виявлені на косі Тузла і на косі Чушка. У районі селища Ілліч Темрюкського району виявлена пляма мазуту довжиною 800 і шириною десять метрів", - додається в повідомленні.

На даний час біля прибережної смуги ведеться збір нафтопродуктів, повідомляє комісія.

У той же час представник адміністрації Краснодарського краю повідомляє, що на узбережжі в районі Керченської протоки за останніми даним "загинуло 30 тисяч птахів і стільки ж забруднені мазутом, тобто швидше за все вони теж загинуть".

За його словами, у Керченській протоці зберігається загроза нових розливів нафтопродуктів.

"На мілині стоять дві баржі, на борту яких близько 8 тисяч тонн нафтопродуктів. При цьому штормовий вітер і сильне хвилювання моря за прогнозами гідрометеоцентру збережуться до кінця тижня", - сказав представник крайової адміністрації.

Як відомо, у неділю вранці південніше порту "Кавказ" на рейдовій стоянці під час шторму розламався навпіл танкер "Волгонефть-139", завантажений більш ніж 4 тисячами тонн мазуту.

Усього через шторм у неділю в Азовському і Чорному морях - затонули 4 судна, ще 6 сіли на мілину, одержали ушкодження 2 танкери, 1 баржа знаходиться в дрейфі.

У результаті кораблетрощ у воду потрапило близько 6,8 тисячі тонн сірки і близько 1,3 тисячі тонн мазуту.

РИА Новости,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...