Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газ України" придумав, як зробити газ ще дорожчим

Понеділок, 12 листопада 2007, 14:31

"Газ України" запропонував НКРЄ включити інвестскладову в тарифи на розподіл і постачання газу.

Включення в тарифи инвестскладової дозволить регіональним підприємствам по газопостачанню і газифікації збільшити обсяг відрахувань на відновлення і розвиток об'єктів газорозподільчих мереж, поліпшити виробничу базу і підготовку кадрів, пояснюється в повідомленні.

Газовики запропонували НКРЄ підвищувати тарифи на розподіл і постачання природного газу поетапно, почавши цей процес з 1 грудня 2007 року.

"Газ України" констатує, що нинішній рівень тарифів не покриває всіх економічно обґрунтованих витрат міськ- і облгазів, пов'язаних зі здійсненням ліцензованих видів діяльності - транспортуванням природного газу по розподільчих газопроводах і його постачання споживачам.

Тарифи на розподіл газу для досягнення економічно обґрунтованого рівня повинні бути збільшені в середньому по Україні на 19,6 грн (без врахування ПДВ), тарифи на постачання - на 8,6 грн (без врахування ПДВ), уточнюється в прес-релізі.

Державні газорозподільні мережі в Україні на підставі договорів користування з компанією "Газ України" обслуговують регіональні підприємства по газопостачанню і газифікації, акціонерами яких є державні і недержавні компанії. Міськ- і облгази відповідно до існуючої договірної бази щорічно повинні вкладати в мережі, що обслуговуються, не менш 4% їхньої залишкової вартості.

НКРЄ останній раз переглядала тарифи на розподіл і постачання природного газу в червні 2007 року. Нинішні тарифи діють з 1 липня.

Комісія планувала в черговий раз підвищити рівень цих тарифів з 1 листопада 2007 року з метою забезпечення можливості збільшення заробітної плати персоналові міськ- і облгазів.

Однак уряд України в жовтні вирішив не підвищувати регульовані державою тарифи до кінця 2007 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування