Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич кине у бій водолазів і чекає допомоги вчених

Понеділок, 12 листопада 2007, 16:19

Міністр МНС Нестор Шуфрич підтвердив інформацію, отриману від російських колег, що на дамбі знайдено тіла 3 російських матросів з судна "Нахічевань".

Зараз продовжуються пошуки ще 5 членів цього екіпажу, повідомляє прес-служба міністерства.

Очільник МНС повідомив, що загалом врятовано 64 особи. 2 постраждалих було врятовано у Севастополі, 15 моряків з корабля "Хаш-Ізмаїл" вважаються такими, що зникли безвісти.

Міністр також повідомив про два язики нафтопродуктів, довжиною кожний до 1 км і шириною 200 м, що розтягнулись з місця аварії до Азовського моря.

Найближчим часом також почнеться збір викинутого мазуту.

Також розпочинається обстеження двох барж, у трюмах яких знаходилася сірка.

"Ми попросили допомоги у вчених, щоб вони спрогнозували можливий розвиток подій, пов’язаний з можливим розливом сірки на дні Керченської протоки, і можливі наслідки цього", - повідомив Шуфрич.

"Кінцеву відповідь ми зможемо дати через кілька днів, після того, як водолази дослідять стан суден, що перевозили сірку. За попередніми даними, загрози найближчим населеним пунктам як з російського так і з українського боку немає", - запевнив міністр.

"Якщо підтвердиться факт розливу сірки по дну протоки, можливо доведеться констатувати про загибель деяких представників підводного світу. Усі можливі ситуації ми прогнозуємо і сподіваємось, що сірка залишилась в трюмах", - сказав Шуфрич.

За його словами, причини аварії будуть вивчені державною комісією, але вже наразі точно перевірено, що штормове попередження було доведено до відома капітанів усіх суден.

Наразі рятувальники діють у двох напрямках. До четверга будуть продовжуватися рятувальні операції, пошук зниклих безвісти моряків з кораблів "Хач-Ізмаїл" та "Нахічевань".

Другий напрямок роботи МНС, за словами ШУфрича – це допомога представникам мінтрансу, мінекології, Держкомітету рибного господарства у проведенні робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії.

Проводяться заходи по збору мазутної плями біля Коси Тузла та її утилізації.

Станом на 16 годину роботи рятувальників на воді припинені через несприятливі погодні умови, робота продовжується на береговій смузі. На вівторок також оголошено штормове попередження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування