Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії "мазутну аварію" прирівняли до екологічної катастрофи

Понеділок, 12 листопада 2007, 16:27

Наслідки катастрофи танкера в Керченській протоці можна прирівняти до екологічної катастрофи, вважає губернатор Краснодарського краю Росії Олександр Ткачов.

За його словами, мазут, що розлився з танкера, який потерпів катастрофу в Чорному морі, став причиною загибелі більше 30 тисяч птахів.

"Загинуло 30 тис. птахів, а скільки риби загинуло - порахувати неможливо. Збитки настільки великі, що їх важко оцінити. Це можна прирівняти до екологічної катастрофи", - сказав Ткачов на нараді в адміністрації краю в понеділок.

У свою чергу голова Темрюкського району Сергій Зайцев, який був присутнім на нараді, пояснив, що збір мазуту з поверхні не поліпшить ситуації, оскільки нанесено шкоду мешканцям дна Керченської протоки, максимальна глибина якого в місці катастрофи складає 5 метрів.

"У даний момент проводиться збір нафтопродуктів з верхнього шару води, але нафтопродукти в умовах холодної погоди коксуються й осідають на дно, відповідно просочуються в черепашник", - повідомив Зайцев.

Для очищення акваторії потрібна техніка для збирання черепашника, сказав він.

"Техніку дамо", - відповів на це Ткачов.

Як відомо, у Керченській затоці зазнали аварії 6 суден, 3 з яких перевозили мазут. В одному з танкерів стався розкол, внаслідок чого на поверхні води утворилася мазутна пляма.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування