Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні лиха ще одна загроза. Європа готова вступити у "бій"

Вівторок, 13 листопада 2007, 08:01

Єврокомісія уважно стежить за ситуацією в Керченській протоці і може надати допомогу для ліквідації наслідків витоку мазуту, якщо про це попросять потерпілі країни.

Про це заявила речниця Комісара ЄС із довкілля Барбара Гельфферіх, передає Радіо "Свобода".

Водночас вона додала: "Ми не можемо запропонувати допомогу до того часу, допоки потерпілі країни не попросять про підтримку і допомогу".

Між тим, у Керченській протоці через чергове погіршення погоди призупинені усі пошуково-рятувальні роботи на морі.

Водночас, екологи не виключають кислотних дощів в цьому районі, оскільки в море потрапила велика кількість сірки з трьох затонулих суховантажів, повідомляє ICTV.

У вівторок рятувальники мали б перевірити їх герметизацію.

Як відомо, загалом у неділю від потужного буревію постраждало два десятки суден. Шість із них пішли на дно.

Зокрема, у протоці розколовся навпіл танкер "Волганафта" і в воду вилилося 1,3 тис. тонн мазуту, що вже завдало чималої шкоди довкіллю. Померло 30 тис. птахів, ще стільки ж забруднені мазутом.

Досі вважаються зниклими безвісти 10 моряків. Ще принаймні 14 моряків загинули під Севастополем, де затонув корабель під грузинським прапором.

У вівторок прем’єр-міністр України їде до Криму, де відвідає район Керченської протоки, що постраждав від шторму і буревію. Там він має зустрітися з прем’єром Росії Віктором Зубковим і розробити спільні дії з ліквідації надзвичайної ситуації у регіоні.

Янукович хоче запровадити у Керченській протоці міжнародні правила мореплавства, зазначає канал.

"Як приклад - експлуатація протоки Босфор-Дарданели, де неможливий рух будь-яких танкерів, які не мають подвійного дна. Чим відрізняється Керченська протока – нічим", - заявив прем’єр України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...