Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал не хоче разом з Ющенком шукати третього гетьмана

Вівторок, 13 листопада 2007, 09:48

Член Партії регіонів Юрій Мірошниченко підтримує позицію президента Віктора Ющенка щодо необхідності пошуку компромісу політичними елітами і проведення з цією метою "круглого столу".

Так він прокоментував недавні слова президента про те, що без діалогу політики не досягнуть стабільності, повідомляє прес-служба партії.

"Позиція президента, який неодноразово наголошував на необхідності проведення переговорів для досягнення консенсусу між усіма політичними силами, що пройшли до парламенту, є логічною і, понад те, державницькою", - сказав Мірошниченко.

"Очевидно, що для формування єдиного шляху розвитку України на 15, 25, 50 років уперед, нам потрібен компроміс. У першу чергу – компроміс політичних еліт", - додав він.

Мірошниченко "підтримав ініціативу президента провести "круглий стіл" як видимий вираз політичного діалогу, що є основою стабільності та економічного розвитку країни".

"Вважаю, традицію узгодження позицій треба неодмінно продовжити, оскільки досягнення порозуміння між основними учасниками політичного життя країни є необхідним для проведення стратегічних, системних реформ", - заявив регіонал.

"Як правило, такі глибокі перетворення потребують внесення змін до Основного закону, а отже, і конституційної більшості у парламенті. Саме тому неможливо недооцінити виступи президента, в яких він закликає основні політичні сили до порозуміння та компромісу", - додав він.

Мірошниченко висловив припущення, що напередодні президентських виборів актуальним буде питання про стан виконання програми "10 кроків назустріч людям".

Відповідно, на його думку, Ющенко вже зараз зацікавлений у максимальному виконанні своїх обіцянок та створенні сприятливих умов для спокійного, планованого розвитку української економіки і суспільства.

Мірошниченко, однак, наголосив, що однією з важливих передумов для такого розвитку є проведення фундаментальних реформ у багатьох сферах.

"Нам потрібно заперечити прислів'я "Де два українці - там три гетьмани". Слід знайти сили консолідуватися, будувати одну країну з однією метою. І без компромісу між політичними силами не буде ресурсу для ривка України вперед", - додав регіонал.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: