Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Нового року український шенген розшириться на 9 країн

Вівторок, 13 листопада 2007, 10:18

Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія й Естонія мають намір розпочати видачу громадянам України шенгенських віз із грудня 2007 року-січня 2008 року.

Про це Українським Новинам повідомили представники посольств Польщі й Литви в Україні.

Відповідно до повідомлення Ради Європейського Союзу, текст якого мають Українські Новини, у грудні до Шенгенської зони приєднаються 9 держав: Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія й Естонія.

Входження в Шенгенську зону передбачає скасування контролю на внутрішніх наземних і морських кордонах для громадян країн-учасниць.

Планується, що контроль на повітряних кордонах буде відмінено у березні 2008 року.
Представник консульства Польщі в Києві повідомив, що формально консульство почне видавати шенгенські візи з 21 грудня, але у зв'язку з майбутніми різдвяними й новорічними святами такі візи будуть видавати із січня 2008 року.

Водночас у посольстві Литви в Україні повідомили, що посольство почне видавати українцям шенгенські візи з 1 січня 2008 року.

За словами представниці посольства, певний час будуть діяти й національні литовські візи, і шенгенські.

Вона також повідомила, що більш точна інформація про дату скасування контролю на повітряних кордонах буде відома після 5 грудня.

Як повідомлялось, Україна хоче домовитися із країнами-сусідами, що приєднуються до Шенгенської зони, про спрощення візового режиму для українців.

Польща й Україна домовилися про нові умови візового режиму між країнами з 1 грудня 2007 року.

Угорщина розгляне можливість безоплатного оформлення довгострокових віз окремим категоріям громадян України.

Україна сподівається, що угоду про місцевий прикордонний рух зі Словаччиною буде підписано до її вступу в Шенгенську зону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування