Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз стане "2 в 1" і знайде винного?

Вівторок, 13 листопада 2007, 10:59

На майбутньому з'їзді Соціалістичної партії її керівництво готове внести у статут низку принципових змін, зокрема, пропонується поєднати посаду першого секретаря політради з посадою голови СПУ або ж ліквідувати її.

Як пише "Комерсант-Україна", коло питань до розгляду 17 листопада було остаточно визначене на нараді керівників обласних організацій СПУ.

"Найбільш дражливе питання – посада першого секретаря. Усі прекрасно розуміють, що хтось повинен нести відповідальність за результати виборів", - говорить другий секретар харківського обкому СПУ Олександр Дубинський.

За його словами, на сьогодні заяви про відставку подали всі секретарі політради, у тому числі перший секретар Михайло Мельничук.

Те, що на з'їзді будуть визначені винні в провалі СПУ на позачергових парламентських виборах підтвердив і член політради СПУ Євген Філіндаш.

"Не усі в партії вважають, що потрібно робити вигляд, начебто нічого не відбулося і залишити на місцях людей, що привели партію до поразки. Тому щодо секретарів політради, зокрема, першого секретаря, буде дискусія", - зазначив він.

У Соцпартії кажуть, що на з'їзді буде переобрано голову партії, та несподіванок не буде – ним залишиться Олександр Мороз.

"По лідеру партії питань навіть не виникало", - сказав Дубинський. Більше того, за його словами, на зустрічі з представниками обкомів Мороз виніс пропозицію об'єднати посади першого секретаря політради і голови партії.

Цю ініціативу підтримує більшість керівників облорганізацій. "Це зніме напругу всередині партії. Багато хто хоче стати першими особами і відігравати роль першої скрипки. А так усе буде зрозуміло", - каже перший секретар Львівського обкому СПУ Сергій Гончарук.

"Таке суміщення не передбачене статутом", - говорить Філіндаш, однак припускає, що посада першого секретаря може бути взагалі ліквідована.

Разом з тим, за інформацією видання, на посаду першого секретаря політради СПУ розглядаються кандидатури голови МВС Василя Цушка і міністра освіти Станіслава Ніколаєнка.

За статутом СПУ, перший секретар дійсно є радше технічною фігурою – він представляє інтереси партії в держструктурах тільки з доручення голови партії, займається організаційною і фінансово-економічною діяльністю партії тільки після одержання письмового доручення лідера партії.

Крім того, за словами учасників наради, була внесена пропозиція про те, щоб голова партії міг одноосібно відстороняти від посади керівників обкомів, що скомпрометували себе, міськкомів і райкомів СПУ. Також вирішено зменшити чисельність політради партії з 135 осіб до 100 (по 3 особи з обкомів замість 6-ти) і політвиконкому – з 57 осіб до 11.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...