Шаповал пишається, що він не Янукович, Ющенко і їм подібні

Вівторок, 13 листопада 2007, 11:27

Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає, що формування складу Центвиборчкому за принципом розподілу квот між парламентськими фракціями негативно сприймається в суспільстві.

Про це він сказав журналістам перед святковим засіданням ЦВК з нагоди 10-річчя створення комісії, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Можливо, за наших конкретних умов це (формування ЦВК за партійним принципом) і доречно, але з погляду статусу і сприйняття ЦВК у суспільстві, у професійному середовищі, це не дуже позитивно", – вважає Шаповал.

За його словами, тепер громадяни сприймають ЦВК як орган, що ухвалює політичні рішення.

"Люди дивляться на Центрвиборчком як на орган, що ухвалює чисто політичні рішення, а я пишався і буду пишатися тим, що я юрист і ніколи не збирався і не збираюся бути політиком", – відзначив Шаповал.

На його думку, в Україні спостерігається негативна практика, коли виборче законодавство змінюється напередодні виборів, що, на його думку, потрібно переборювати.

"Законодавство повинно бути зваженим, а для того щоб воно було зваженим, потрібен час", – сказав Шаповал.

Голова ЦВК вважає, що зміни в законах виборів потрібно вносити відразу після їхнього проведення.

"Я б, наприклад, наступного дня після закінчення виборчої кампанії зайнявся удосконаленням виборчого законодавства", – сказав він.

Шаповал відзначив, що ЦВК у грудні має намір провести круглий стіл, присвячений внесенню змін у законодавство про вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування