У місті сепаратизму готують вседепутатську сходку

Вівторок, 13 листопада 2007, 11:55

З'їзд депутатів усіх рівнів, присвячений гуманітарним проблемам, і "особливо" - проблемі російської мови в Україні, пройде в Сєвєродонецьку Луганської області в січні-лютому 2008 року.

Про це заявив глава Луганської обласної ради Валерій Голенко на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що ініціативна група, до якої увійшли представники місцевого самоврядування з Південно-Східної України, звернулася до депутатів усіх рівнів із пропозицією провести з'їзд. Ініціатором цього заходу є сам Голенко.

За словами глави Луганської облради, час проведення з'їзду визначить оргкомітет, що буде створений найближчим часом. Оргкомітет також повинен остаточно затвердити місце проведення з'їзду.

Голенко висловив надію, що ним стане все-таки Сєвєродонецьк. "Тому що Сєвєродонецьк є, дійсно, якимсь символом - символом опору, символом єднання, символом громадянського суспільства, що зароджується, символом того, що людей потрібно вислухати, людей потрібно навчитися слухати", - підкреслив він.

"Я сподіваюся, що ми будемо почуті і буде зроблено все, щоб новий парламент прийняв рішення про механізм впровадження Європейської хартії про мови в Україні для того, щоб це мовне питання не розколювало наше суспільство, не будоражило людей", - сказав Голенко.

"І маючи цю проблему, маючи де-факто двомовність, необхідно це просто визнати, і це визнання може заспокоїти людей і зняти ту напруженість, що існує в суспільстві", - підкреслив він.

Голенко відзначив, що питання фінансування з'їзду визначить оргкомітет. Він припустив, що, швидше за все, з'їзд буде фінансуватися за рахунок місцевих рад, що візьмуть участь у з'їзді.

Під час "помаранчевої" революції узимку 2004 року на з'їзді депутатів місцевих рад у Сєвєродонецьку звучали заклики до створення автономної Південно-Східної республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
Усі новини...