Путін у майбутньому не збирається далеко йти від влади

Вівторок, 13 листопада 2007, 12:11

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що перемога "Єдиної Росії", список якої він очолив на парламентських виборах, дасть йому "моральне право" підтримувати свій вплив і після відходу з президентської посади.

Такий висновок можна зробити зі слів Путіна під час бесіди з будівельниками-автодорожниками в Красноярську, повідомляє РИА Новости.

"Виникає питання, навіщо я очолив список "Єдиної Росії". Так тому, що краще в нас усе одно нічого немає... Що стосується мене особисто: у нас споконвіку, як говорили, перемога не за тим, за ким сила, а за ким правда", - сказав Путін.

Реклама:

"От якщо люди проголосують за "Єдину Росію", список якої я очолюю, це означає, що вони мені довіряють", - сказав Путін.

Ця довіра, за словами президента, буде означати, що в нього з'явиться "моральне право" запитати усіх, хто буде і у Думі працювати, і в уряді за виконання тих рішень, що намічені сьогодні.

"У якій формі це буде - я поки утримаюся від прямої відповіді, але є різні варіанти. І якщо це відбудеться, той результат, на який я розраховую, то в мене така можливість з'явиться", - сказав Путін, відповідаючи на питання, що він робитиме в майбутньому.

***

У той же час спостерігачі від ОБСЄ поки не одержали російські візи і відповідні акредитації для здійснення процесу моніторингу виборів у Держдуму РФ 2 грудня.

ВІДЕО ДНЯ

"Нічого не змінилося з вчорашнього дня. У нас дотепер немає російських віз", - сказала у вівторок офіційний представник Бюро з демократичних інститутів і прав людини Урдур Гуннарсдоттир, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, яка ситуація з одержанням спостерігачами ОБСЄ акредитації в ЦВК Росії, вона сказала: "Я не чула ні про які позитивні зміни в цьому процесі".

Зі своєї сторони офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін заявив, що затримання з акредитацією для спостерігачів від ОБСЄ на парламентських виборах у Росії пов'язані з несвоєчасним надходженням відповідної заявки.

"Запити на акредитацію від спостерігачів по лінії БДІПЧ (Бюро по демократичних інститутах і правам людини ОБСЄ) стали надходити в ЦВК Росії лише останнім часом. Очевидно, чиновники бюро не знайшли час вчасно надати спостерігачам відповідну інформацію і матеріали", - сказав він, відповідаючи на питання ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування