Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко немає рівних у теорії імовірності, а Янукович безнадійно відстав

Вівторок, 13 листопада 2007, 14:46

Більшість українських громадян вважає, що найбільш імовірним прем'єр-міністром після початку роботи Верховної Ради в Україні стане лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати 8-ї хвилі дослідження суспільної думки, проведеного компанією Research&Branding Group c 20 жовтня по 1 листопада поточного року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю в 24 областях України і Криму. У ході дослідження було опитано 2 тисячі осіб. Очікувана середня похибка вибірки складає +/- 2,2%.

Результати дослідження були оприлюднені на прес-конференції соціологом компанії Євгенієм Копатьком у вівторок у Києві.

На думку 61% українських громадян, імовірніше за все наступним прем'єр-міністром стане Тимошенко. На думку 16% - Віктор Янукович. По 1% - екс-прем'єр-міністр Юрій Єхануров і нинішній міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

У той же час 38% українських громадян хотіли б бачити наступним прем'єр-міністром країни нинішнього прем'єр-міністра Януковича, 27% - Тимошенко, 2% - Яценюка, по 1% - Єханурова і Володимира Литвина (лідера Народної партії), главу секретаріату президента України Віктора Балогу, лідера блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрія Луценка і лідера Комуністичної партії Петра Симоненка.

Крім того, на думку 40% українських респондентів, найкраще справлявся з обов'язками прем'єр-міністра України під час своєї каденції Янукович, на думку 28% - Тимошенко, на думку 5% - Віктор Ющенко, на думку 3% - Єхануров, на думку 1% - Анатолій Кінах.

У той же час 11% вважають, що ніхто з осіб, які у свій час були на посаді прем'єр-міністра, не справлявся зі своїми обов'язками.

Відповідно до соцопитування, на сьогоднішній день у більшості українських політиків негативні оцінки діяльності переважають над позитивними. "Не спостерігається позитивного балансу оцінки діяльності", - відзначив Копатько.

Так у цілому позитивно оцінюють діяльність Тимошенко - 40%, 46% респондентів оцінюють її діяльність негативно. Діяльність Януковича позитивно оцінюють 38% і 42% - негативно.

Діяльність Ющенка позитивно оцінюють у цілому 33% опитаних і 48% - у цілому негативно. У цілому позитивно оцінюють діяльність Луценко 28%, негативно - 46%. Діяльність Литвина позитивно в цілому оцінюють 28%, негативно - 31% українських громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: