Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна віддасть киргизам борг несподіваним чином?

Вівторок, 13 листопада 2007, 18:46

Україна планує виділити Киргизстану гуманітарну допомогу в розмірі 138 млн грн ($27,3 млн), що відповідає розміру фінансових претензій Бішкека до Києва нібито в рахунок погашення боргу, що виник під час виходу України з рублевої зони.

Цей борг українська сторона офіційно не визнає, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила прес-служба Мінфіну, проект постанови Кабміну про виділення гуманітарної допомоги Киргизстану схвалив у вівторок урядовий комітет з питань економічної політики і європейської інтеграції.

Відповідно до прес-релізу, гуманітарну допомогу планується виділити для ліквідації наслідків землетрусу.

Крім того урядовий комітет схвалив проект рішення Кабінету міністрів про виділення гуманітарної допомоги Молдавії в зв'язку з кризовою ситуацією в аграрному секторі, що виник через складні погодні умови, однак у набагато менших розмірах - 5,785 млн грн.

Киргизія залишається останньою з 50 країн, з яким Київ поки не може підписати двосторонній протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, що є необхідною умовою для вступу України до Світової організації торгівлі.

Українська сторона заявляла, що не має ніякого підтвердження наявності заявленого Бішкеком боргу в $27 млн, і навіть у випадку його існування не визнає цей борг державним, вважаючи неправильним включення цього питання в переговори в рамках СОТ.

Президент Віктор Ющенко у вівторок підписав указ про виділення гуманітарної допомоги Киргизстану в зв'язку з землетрусом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...