Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче з’ясувати з Росією причини катастрофічного скупчення

Середа, 14 листопада 2007, 07:46

Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував прем’єру Росії Віктору Зубкову створити спільну українсько-російську групу для вивчення причин і наслідків надзвичайної ситуації, що виникла в районі Чорного і Азовського морів.

Про це йшлося на зустрічі прем’єрів в Анапі (Росія), повідомляє Радіо "Свобода".

Росія висловила сподівання, що впродовж тижня вдасться ліквідувати забруднення моря нафтопродуктами, що виникло в результаті аварії суден.

Зубков наголосив, що необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб не допустити підходу плями нафтопродуктів ані до території Росії, ані до території України.

У свою чергу Янукович запропонував, щоб Україна і Росія разом розробили правила використання Керченської протоки і як приклад навів Босфор, де неможливий рух танкерів без подвійного корпусу.

Український прем’єр також заявив, що необхідно з’ясувати причини великого скупчення кораблів у Керченській протоці, попри застереження про шторм.

Водночас синоптики очікують у Криму нового натиску буревію – досі оголошено штормове попередження. Як вважають, стихія може завдати нових руйнувань.

Як відомо, з неділі, за даними Державної прикордонної служби України, в акваторії Чорного моря під час шторму постраждали 15 суден. Із 5 затонулих суден витекло майже 2 тисячі тонн мазуту та 4 тисячі 460 тонн сірки.

Найбільше аварій сталося в районі Керченської протоки, де одночасно, попри штормове попередження, перебувало близько 150 суден.

За даними прикордонної застави "Тузла", узбережжя о. Коси Тузла забруднено нафтопродуктами (довжиною близько 6000 м та в глиб острова до 300 м).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування