У Мороза придумали, як вийти з кризи

Середа, 14 листопада 2007, 10:46

Член Соціалістичної партії, міністр освіти Станіслав Ніколаєнко вважає, що на з’їзді СПУ слід чітко сформулювати майбутній напрямок дій, і називає 7 кроків для виходу Соцпартії з кризи.

"На з'їзді слід чітко сформулювати основний напрямок майбутніх кроків СПУ. Назвати їх по типу "Нова стратегія СПУ", "Сім кроків для виходу з кризи СПУ" і т.д.", - сказав він.

На його думку, повідомляє прес-служба СПУ, основними кроками мають бути:

По-перше, рішуче засудження позиції і курсу на лібералізацію економіки. Не менше половини (нині 30%) ВВП спрямовувати в бюджет, для людей. Не йти ні на які компроміси з лібералами;

По-друге, ставлення до ОУН-УПА (засудження співпраці з фашистами), до Голодомору 1932-1933 рр. (але не пов'язувати це з Росією), засудження переслідування НКВС мирних громадян;

По-третє, закріплення за українською мовою статусу державної, визнання російської мови в Україні як офіційної, вивчення російської мови в усіх школах;

По-четверте, заборона продажу землі сільськогосподарського призначення (українська земля може виступити як порятунок для американського долару), пошук ефективних схем оренди і т.д.

Крім того, на думку Ніколаєнка, СПУ має засвідчити негативне ставлення до поширення НАТО, а натомість підтримувати співпрацю з ЄЕС і зв'язки з Росією, створення зони вільної торгівлі.

Крім того, впевнений Ніколаєнко, Соцпартія має виступати за забезпечення якісної і безкоштовної освіти й медицини за рахунок бюджету і страхових фондів.

"Партія мусить чітко заявити, що СПУ є людиноцентристською партією, партією справедливості, свободи і рівності, партією, яка жорстко дотримується всіх ідеологічних норм лівоцентризму", - впевнений Ніколаєнко.

Також, на його думку, слід "оголосити про широкий похід за конституційні права людей, назвати механізми контролю: робота депутатських комісій, партгруп, проведення загальних зборів громад... куди запрошувати представників влади".

"Обов'язково на з'їзді слід створити групу (чи доручити Політвиконкому) з підготовки передвиборчої програми СПУ "Справедлива Україна" (чи до президентських, чи до парламентських виборів)", - вважає Ніколаєнко.

За його словами, "жорсткі реалії примушують нас подбати про єдиний лівий фронт, створення української "Лівиці".

"А взагалі з'їзд повинен проаналізувати всі промахи і зосередитися на пошуках шляхів виходу з кризи, сконцентруватись на погляді в майбутнє", - додав Ніколаєнко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування