Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські моряки вже почали спихувати "мазутну аварію" на Україну

Середа, 14 листопада 2007, 11:15

Керченська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом забруднення Чорного моря.

Таке рішення ухвалено в ході дослідчої перевірки причин розлиття нафтопродуктів, у тому числі мазуту, в акваторії Керченської протоки 11 листопада, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу прокуратури АРК.

За даними прокуратури, поширення небезпечних для життєдіяльності живих ресурсів моря продуктів відбулося внаслідок порушення спеціальних правил при транспортуванні вантажів.

Через загрозу для живих організмів моря 13 листопада прокуратура порушила кримінальну справу за ч.1 ст.243 Кримінального кодексу (забруднення моря).

Водночас моряки російських суден, що потерпіли катастрофу, стверджують, що українські берегові служби Керченської протоки закрили їм доступ до безпечного Азовського моря.

За словами директора Гідрометцентру Росії Романа Вільфанда, найперше попередження про циклон "Вальтер", що приніс шторм, можна було б одержати за шість годин.

Для цього на узбережжі повинен був знаходитися спеціальний радар, що зафіксував би небезпечні пересування повітряних мас. Однак його там не було, зазначив Вільфанд.

Крім того, за його словами, береговими службами було зроблено всього одне штормове попередження - 10 листопада приблизно о 22 годині, коли висота хвиль сягала 2 м, а швидкість вітру - 20 м/с.

Про те, що очікується подальше погіршення погоди, моряків більше нібито не інформували.

Як відомо, 11 листопада від сильного шторму постраждали десятки суден. У море вилилося близько 1,3 тис. тонн мазуту, кілька тисяч тонн сірки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...