Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мороза зрозуміли, що не слід покладатися на "добрих дядь"

Середа, 14 листопада 2007, 11:51

Член Соціалістичної партії, міністр освіти Станіслав Ніколаєнко відзначає поступову "деідеологізацію" партійного життя і трансформацію партії в політичне об'єднання "добрих дядь".

"Слід визнати поступову "деідеологізацію" партійного життя, трансформацію партії в політичне об'єднання "добрих дядь" (добрих міністрів, глав областей, районів, мерів)", - цитує його інтерв’ю газеті "Товариш" прес-служба СПУ.

"Самі по собі ці явища є добрими, але на тлі великих партій "Регіонів", "НУ-НС", "БЮТ" і т.д. вони виглядають не зовсім переконливими. Тим більше, що виборці часто-густо голосують не за тих, хто надав їм допомогу, зробив добру справу, а за тих, хто може зробити їм це у майбутньому", - додає Ніколаєнко.

За його словами, "практика виборів-2007 засвідчила, що всі наші опоненти повною мірою скористалися соціальними гаслами, інколи навіть просто блефуючи (БЮТ)".

"Партійна еліта (у тому числі й члени уряду), фракція СПУ в парламенті відірвані від життя, від простих людей", - зазначає, водночас, він.

"Помилковою є думка чи очікування, що й досі побутує в партії: якщо галузевий міністр є соціаліст, то всі фахівці будуть голосувати за СПУ (скажімо, вчителі чи ветеринари, докери чи міліціонери). Якщо Голова парламенту - соціаліст, то всі депутати будуть за СПУ", - наголошує міністр-соціаліст.

За його словами, "успішна робота висуванця СПУ у владі є прикладом для агітації для всіх верств населення, основою роз'яснювальної роботи, а не гарантією отримання голосів".

Водночас, Ніколаєнко відзначає, що "незважаючи на просування СПУ до Соцінтерну, в партійній роботі слабо використовувався досвід інших лівих партій".

"Не проаналізовано і не зроблено висновків з дій угорських, французьких, іспанських та інших соціалістів. Їхні передвиборчі програми не аналізувались, не застосовувались вдалі форми агітації, діючі програмні принципи", - зазначив він.

"Слід оновити форми діяльності партії з молоддю, населенням. Створити молодіжні рок-групи, агітбригади. Започаткувати проведення спортивних змагань, конкурсів, творчих робіт на призи СПУ", - вважає Ніколаєнко.

Крім того, Ніколаєнко пропонує "сім кроків" для виведення Соцпартії з кризи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування