Шуфрич "відмив" росіян від дамби на Тузлі

Середа, 14 листопада 2007, 12:15

Російська сторона спростовує інформацію про необхідність побудови дамби на острові Тузла у зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка там виникла.

Про це на брифінгу повідомив голова МНС Нестор Шуфрич з посиланням на свого російського колегу Сергія Шайгу.

"Вчора в присутності двох прем’єр-міністрів я звернувся до свого колеги міністра Шайгу і він спростував цю інформацію і сказав, що таких заяв від МНС чи то Росії чи то Краснодарського краю не було і не може бути", - сказав Шуфрич.

Він додав, що сторони вирішили спільно поставити захисні бони для нерозповсюдження мазутних плям, що виникли внаслідок аварії російських суден у Керченській затоці, "як тільки дозволять погодні умови".

Шуфрич також сказав, що найближчим часом він прибуде на Тузлу, де особисто спостерігатиме за збором мазуту, якого, за попередніми даними, на українську територію вилилося близько 350 тонн, в той час як "на територію Росії пішла головна мазутна пляма, бо вітер був західний".

Він також додав, що дав наказ до четверга продовжити пошуки моряків двох суден, що пропали без вісти.

За словами Шуфрича, головною причиною того, що кораблі постраждали, стало не реагування їхніх капітанів на прогнози української портової служби.

"Ті, хто виконали рекомендації начальника порту, уникли наслідків. Інші не повірили, що йде такий шторм, думали, що вистоять. Потім, скоріше за все, було невдале маневрування", - сказав він, додавши, що остаточні причини аварій будуть встановлені правоохоронними органами.

Як відомо, раніше керівник прес-служби Головного управління МНС Росії по Краснодарському краю Тетяна Кобзаренко повідомила, що у Керченській протоці фахівці, задіяні в операції з ліквідації наслідків недільних аварій кораблів, установлять дамбу, щоб не пустити нафтову пляму в Азовське море.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News