Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа висунула Україні візовий ультиматум

Середа, 14 листопада 2007, 13:09

Угода про полегшення візового режиму між Європейським Союзом та Україною зможе набрати чинності лише після скасування Україною віз для громадян Румунії та Болгарії, як країн, що є членами Євросоюзу.

Про це йдеться у листі генерального секретаріату Ради ЄС до комітету постійних представників від 8 червня цього року, повідомляє УНІАН.

У листі зазначається, що Європейська комісія поінформує українську сторону про декларацію Європейського співтовариства щодо звільнення Україною Румунії та Болгарії від необхідності отримання віз.

Так, у декларації ЄС заявляє про очікування "на схвалення українською владою одностороннього рішення щодо забезпечення до громадян Болгарії та Румунії такого самого ставлення, як і до інших громадян ЄС щодо віз перед ратифікацією угоди між Європейським співтовариством та Україною про спрощення оформлення короткострокових віз".

Як відомо, Україна та ЄС підписали угоду про спрощення візового режиму 18 червня цього року і сподіваються її ратифікувати до кінця року.

20 вересня комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявила, що ЄС пов'язує набуття чинності угоди про спрощення візового режиму з Україною зі скасуванням Україною в'їзних віз для громадян Румунії та Болгарії, які приєдналися до ЄС з 1 січня 2007 року.

В той же день МЗС України заявило, що розгляд питання про запровадження безвізового режиму Румунії та Болгарії не пов'язаний зі вступом у дію угоди про спрощений візовий режим між Україною та ЄС.

При цьому представник України при ЄС Роман Шпек висловив обурення коментарями комісара ЄС, зазначивши, що йому "дуже прикро, що така поважна європейська інституція вдається до мови ультиматумів, шантажу при вирішенні таких питань".

13 листопада Європарламент надав згоду на набуття чинності угод про полегшення візового режиму та реадмісію між Україною та ЄС. Остаточно ратифікувати цей документ має Рада міністрів ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: