Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ теж готується до зустрічі в сепаратистському місті

Середа, 14 листопада 2007, 13:28

СБУ має намір вжити всіх заходів для недопущення зазіхань на територіальну цілісність і конституційний устрій держави під час можливого проведення з'їзду депутатів у Сєвєродонецьку в січні-лютому 2008 року.

Про це заявила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, у СБУ створено спеціальну групу з фахівців високого рівня:

"Група уже виїхала в Луганську область з метою невідкладного вживання всіх передбачених законом заходів з метою недопущення проявів і зазіхань на територіальну цілісність і конституційний устрій держави".

Остапенко також відзначила, що в держави є всі можливості не допустити політичної, за своїм характером, провокації, подібної до тієї, що мала місце в 2004 році в Сєвєродонецьку.

Керівник прес-центру повідомила, що всі матеріали, зібрані цією спецгрупою СБУ, будуть відпрацьовані при взаємодії з Генпрокуратурою.

У тому числі, це стосується і можливості перегляду рішення про закриття кримінальної справи про сепаратистські прояви під час проведення з'їзду депутатів усіх рівнів південно-східного регіону.

Як відомо, у вівторок голова Луганської облради Валерій Голенко заявив, що з'їзд депутатів усіх рівнів, присвячений гуманітарним проблемам, і "особливо" - проблемі російської мови в Україні, пройде в Сєвєродонецьку Луганської області в січні-лютому 2008 року.

Під час "помаранчевої" революції, 28 листопада 2004 року, у Сєвєродонецьку Луганської області проходив всеукраїнський з'їзд народних депутатів і депутатів місцевих рад усіх рівнів.

На з'їзді депутатів місцевих рад у Сєвєродонецьку звучали заклики до створення автономної Південно-Східної республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування