Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії хочуть трохи доповнити договір з Україною

Середа, 14 листопада 2007, 13:53

Радник-посланець посольства РФ в Україні, тимчасовий повірений у справах Росії в Україні Всеволод Лоскутов вважає за необхідне доповнювати Великий договір між Україною і Росією про дружбу, співробітництво і партнерство 1997 року.

На його думку, цей договір має бути доповнений угодами, які б конкретизували деякі положення документа і забезпечили його ефективніше функціонування, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Договір передбачає укладання різних угод. Цю роботу варто продовжувати, тому що з'явилися нові виклики", - сказав Лоскутов у середу в Києві на міжнародній конференції "Україна - Росія: нове десятиліття великого договору".

Він нагадав, що нещодавно українська сторона виступила з цілою низкою пропозицій щодо підписання понад 20 таких угод.

За його словами, російська сторона висунула свої зустрічні пропозиції і тепер необхідно проводити відповідні переговори з цього питання.

Російський дипломат переконаний, що так званий Великий договір 1997 року не застарів і успішно функціонує.

"Ми зуміли створити надійну політичну і правову базу розвитку співробітництва на довгі роки. Російські, українські і європейські фахівці оцінили цей документ як один із найкращих подібних документів у світовій практиці на той час", - підкреслив він.

Радник-посланець посольства РФ в Україні відзначив важливість функціонування міждержавної комісії з питань двосторонніх україно-російських відносин, яку очолюють президенти двох держав – Віктор Ющенко і Володимир Путін.

"Хоча цей механізм і дещо громіздкий, але на наш погляд він почав працювати", - сказав він.

У свою чергу, заступник директора Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Валерій Чалий припустив, що введення Росією триденної реєстрації в подальшому призведе до введення візового режиму між двома країнами.

"Напруга відносин між Україною і Росією полягає в тому, що Україна вийшла з-під впливу Росії, а Росія намагалася утримати цей вплив", - вважає він.

На думку Чалого, у майбутньому у відносинах між Україною і Росією "політична складова зникне, залишаться тільки економічні відносини".

Крім того, український експерт відзначив, що Україна рано чи пізно повинна буде зробити вибір, до кого приєднуватися, і, на його думку, це не буде Росія. "Україна не зможе і не витримає перебування між двома військовими блоками. Вона повинна буде зробити вибір. І, швидше за все, інтеграцію і безпеку Європи", - сказав він, відзначивши, що Росія не змогла запропонувати вигідну модель безпеки для України.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування