Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко привіз в Ізраїль Ярослава Мудрого і домовився про Євро-2012

Середа, 14 листопада 2007, 13:54

Віктор Ющенко вручив президенту Ізраїлю Шимону Пересу орден князя Ярослава Мудрого І ступеня.

Церемонія нагородження відбулася в Єрусалимі під час державного візиту президента України до Ізраїлю, повідомляє його прес-служба.

Крім того, після завершення зустрічі глав держав також відбулася церемонія передачі ізраїльській стороні розсекречених матеріалів про долю і діяльність єврейських громад в Україні в 20-40 роки ХХ століття, а також списків єврейських інтернованих осіб, які загинули в таборах НКВС на території України в 1944-54 роках.

"Україна чітко фіксує своє партнерське ставлення до Держави Ізраїль, засвідчує відданість спільним цінностям демократії і підтверджує цілковиту рішучість разом діяти проти спільних викликів у сфері міжлюдської і міжнаціональної терпимості, миру і безпеки", – сказав Ющенко в ході зустрічі.

Президент наголосив, що наша держава надзвичайно зацікавлена у "всебічному пожвавленні взаємного співробітництва" з Ізраїлем.

Він також наголосив, що "Україна послідовно виступає за підтримку всіх конструктивних міжнародних зусиль, спрямованих на досягнення стійкого миру на Близькому Сході, і готова посилити свій практичний внесок у ці процеси".

Під час зустрічі було підписано меморандум про взаєморозуміння з питань підготовки Євро-2012 між Міністерством економіки України та Міністерством промисловості, торгівлі та праці Ізраїлю. З української сторони документ підписав заступник міністра закордонних справ Юрій Костенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування