Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького вирішили в кожному дворі побудувати по церкві

Середа, 14 листопада 2007, 14:30

Містобудівна рада Києва схвалила проект схеми розміщення культових споруд у столиці, представлений дочірнім підприємством інститут "Київгенплан" і ВАТ "Київпроект".

Замовником виступає Головне управління містобудівництва, архітектури і дизайну міського середовища, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами члена містобудівної ради Анатоля Карминського, дана схема передбачає будівництво 252 культових споруд, зокрема, зведення 10 "нових об'єктів для використання", відновлення 12 об'єктів, відновлення раніше зруйнованих 43 об'єктів і будівництво нових 187 об'єктів.

За словами головного архітектора проекту Тетяни Пархоменко, на схемі також зазначені існуючі на сьогоднішній день усі культові споруди Києва.

За її даними, за останні 15 років у Києві побудовано близько 50 культових споруд.

На думку Карминського, необхідно закріпити адресу за кожним з 187 нових об'єктів, погодити їхнє розміщення з міським управлінням релігії, а також провести містобудівну експертизу.

"Ми можемо схвалити містобудівне рішення щодо розміщення культових споруд і рекомендувати на розгляд Київради", - сказав головний архітектор Києва Василь Присяжнюк.

Разом з тим він зазначив, що дану схему необхідно погодити в управлінні внутрішньої політики Київміськдержадміністрації, а також провести громадські слухання щодо місць розміщення культових споруд.

Раніше пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа заявив про бажання побудувати в Києві церкву на 10 тисяч посадкових місць, під яку необхідно 9 га землі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...